donderdag 9 februari 2012

Dagverslag dond. 9 feb., Belvoir - Beth She'an - Doopplaats Jordaan - Jeruzalem

Belvoir- Gehelmd en geharnast gingen we met de bus naar Belvoir (mooi zicht). Daar bezochten we de ruïnes van de kruisvaardersburcht. Deze burcht ligt op een hoge berg. Vandaar konden we mooi in de Jordaanvallei kijken. Het was heel indrukwekkend om te zien hoe mooi en ingenieus het kasteel gebouwd was. Je zou denken dat al die kleine, losse stenen helemaal niet stevig zijn. Er zijn verschillende ideeën over hoe het gebouwd is, maar vandaag de dag blijft het gissen naar de precieze methode.
Beth She'an- Daarvandaan zijn we naar Beth She'an gegaan. Inmiddels konden we heerlijk genieten van de zon én de wetenschap dat het in Nederland nog stevig vriest. In Beth She'an zijn de resten gevonden van Scytopolis; dat is uit de tijd van de Here Jezus. Daarboven is het oude Bet San gevonden. Dat is de plek waar Saul en zijn zonen aan de muur zijn opgehangen. In Scytopolis konden we door de resten van de oude stad lopen. We luisterden in een antiek theater naar de Cantorij van de TUA. We konden horen dat de akoestiek van zo'n halfrond gebouw heel goed is.



  
  
Jordaan- Na een stevige lunch hebben de tocht vervolgd naar de Jordaan. Daar hebben we de doopplek bezocht. Dankzij de arabische chauffeur konden we daar nog heen, want eigenlijk was het al gesloten. Aan de ene kant was het erg indrukwekkend om de doopplek te zien, maar aan de andere kant viel het ook tegen omdat we eigenlijk een blauwe, bruisende rivier hadden verwacht. Het was echter een rustige stroom met donker water. Waar de fantasie ons al niet kan brengen...


Jeruzalem- Nu vervolgden we onze weg naar Jeruzalem. Toen de olijfberg inzicht kwam, zongen we 'psalmen van opgang' (hamaäloth). De weg van Jericho naar Jeruzalem gaat immers steeds verder omhoog.
We zijn vroeg in het hotel in Jeruzalem aangekomen en konden daar even goed uitrusten van de lange reis en de vele indrukken van deze dag. Dat was fijn omdat het een hele intensieve dag was waarin je zintuigen de hele tijd geprikkeld worden. Na de maaltijd hadden we nog een lezing van de rabbijn die aan het Shechterinstituut doceert. Maar het bezoek aan deze opleiding is voor zondag. Nu eerst maar slapen.

Jeruzalem, Laura Bosch & Henric Bezemer










Dat voor studenten geen barrieres bestaan blijkt wel uit de atletische vermogens van student Cornet

8 opmerkingen:

  1. Sjonge, Nico, hoge bomen vangen veel wind hoor..:)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zo, intensieve dagen voor jullie! Maar vast en zeker onvergetelijk. Heel leuk dat jullie ons zo op de hoogte houden!

    Een hartelijke groet vanuit een koud Nederland!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Fijn weer, om de verslagen te lezen! En geweldige foto's erbij ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. fijn om zo op de hoogte gehouden te worden :D

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Beste mensen,

    Fijn om op deze wijze een stukje mee te kunnen maken van wat jullie in Israël zien en horen. Mooi ook om te merken dat het jullie ook wat doet.

    Geniet van alles wat je meemaakt en laat het ook lerend mogen wezen.

    Een hartelijke groet,
    Wilma

    BeantwoordenVerwijderen