maandag 6 februari 2012

Eindelijk, het moment supreme!

Amsterdam 8.00 uur. Langzaamaan druppelen de eerste bepakte en bezakte studenten en docenten bij de incheckbalie van ELAL binnen.
Het is gelukt, de NS werkte ondanks sneeuw, ijs en vorst mee en iedereen kan op tijd inchecken. Inchecken bij ELAL betekend allereerst een spervuur van vragen beantwoorden en vervolgens de koffer afgeven en de boardingpas afhalen.

En dan begint ’t pas. Strikte controle van handbagage, laarzen uit, broekriem af en dat onder toeziend oog van zwaarbewapende marechausse. Het ziet er serieus uit; enfin zonder problemen komen we allemaal aan boord van het vliegtuig en stipt op tijd kiezen we het luchtruim. Een mooie vlucht boven een zonovergoten witbesneeuwd Noord-Europa. Prima service van het cabinepersoneel en lekker eten.

Enfin, om 17.25 locale tijd landen we op Ben-Goerion (Tel Aviv). Daarna een busreis van 2 uur naar Noord-Israel, helaas in het donker. De gids verteld dat de weg loopt door het Karmelgebergte naar de vlakte van Jisreel langs Tabor en Gilboa en uiteindelijk Kibbutz Lavi, onze eerste pleisterplaats. Prima kosher eten en nu de dag met elkaar bespreken (en verslaan voor het weblog in de lobby van de kibbutz).
Israël, Kibbutz Lavi, 6 februari 2012
Hans van Vulpen

3 opmerkingen:

  1. Dag Hans,

    Noord-Israël... is dat ook in de buurt van het vroegere Kapernaüm? Vraag Nico maar waarom ik dat vraag...:)

    Groeten,
    WJ

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wow, Fijn dat jullie goed aangekomen zijn! Een fijne dag gewenst!

    Groeten voor iedereen vanuit t wit besneeuwde Alpengebied. k Heb nog gezwaaid hoor!! ;-)

    Jorine

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Allemaal een heel erg goede tijd toegewenst!
    Hartelijke groet,

    Jannemarie

    BeantwoordenVerwijderen